Inspiration återbruk Arjeplog 29/4/2021

Kom och låt dig inspireras av olika aktiviteter vi kan göra inom kommunen gällande återbruk – i stort och smått!

Resurseffektivitet, cirkulär ekonomi och ett mer hållbart liv är på allas läppar. Regeringen har nyligen släppt sin nationella handlingsplan för cirkulär ekonomi och det är även ett prioriterat område inom de kommande EU-programmen samt hos Regionen – detta gör att det kommer finnas medel att söka för den som vill driva projekt relaterat till detta!

Du är välkommen till detta möte vare sig du håller på med återbruk på hobbynivå eller om du planerar en helt ny verksamhet eller om du bara är nyfiken på vad återbruk och cirkulär ekonomi är och kan vara.Vår förhoppning är att du ska möta andra som också vill starta något i Arjeplog och att du ska få nya idéer kring vad som är möjligt.

SPECIELLT INBJUDNA GÄSTER
Jan Kemi, projektet Folkverkstan
Projekt Folkverkstan – utvecklar koncept för mötesplatser om lagning, reparation och hållbar konsumtion.

Amanda Mannervik, projektet GRUDE – Green Rural Economy på näringslivsbolaget Strukturum. InterregNord-projekt som går ut på att kommunicera möjligheterna med en övergång till en cirkulär ekonomi i arktiska glesbygdskommuner samt att skapa regionala och gränsöverskridande nätverk som stöttar omställningen.

OM EVENTET OCH ANMÄLAN
Den digitala inspirationsfrukosten arrangeras av projektet Kulturkraft på Argentis tillsammans med projektet GRUDE – Green Rural Economy.

Anmäl dig till harleen.kalkat@argentis.se senast den 28/4 för att få länk till eventet.

Mer info: https://www.facebook.com/events/4156061054457860/