Arktinen kalatalous – Kotimaisen kalan hyödyntämisen monet keinot 16/03/2022

Arktinen kalatalous – Kotimaisen kalan hyödyntämisen monet keinot webinaarissa pohditaan, miten kotimaisen kalan arvostusta ja erilaisia hyödyntämistapoja voitaisiin kehittää ja mikä on kotimaisen kalan rooli ravintoloiden ja koulujen lautasilla sekä matkailussa.  Lisäksi etsitään keinoja ammattikalastuksen kehittämiseen Lapin arktisissa olosuhteissa.

Webinaarin puhujat:

Juha Korhonen
kaupallinen kalastaja ja Kuusamon Kala Oy:n toimitusjohtaja ja osakas.

Heikki Nikula
keittiömestari Inarin Kultahovissa toimivassa ravintola Aanaarissa, joka valittiin Suomen Gastronoomien Seuran toimesta Vuoden Ravintolaksi 2020. Aanaar on erikoistunut paikallisten raaka-aineiden hyödyntämiseen.

Matti Ovaska
WWF Suomen suojeluasiantuntija. Rovaniemeläislähtöinen biologi. Työskennellyt WWF Suomessa uhanalaisten kalojen suojelun ja kestävän kalastuksen parissa vuodesta 2011. Intohimona pohjoiset vedet ja elinvoimaiset kalakannat.

Timo Halonen
neuvotteleva virkamies maa- ja metsätalousministeriön Luonnonvaraosastossa. Kotimaisen kalan hyödyntämisen vaikutukset ja tulevaisuus.

Tervetuloa mukaan keskiviikkona 16.3. klo 13 – 14.30!