Som skogens Dolly Parton, fast fotograf, formgivare och influencer

Jag heter inte Warginna, även om många som mejlar mig verkar tro det, hehe. 

Sanne Brännström är mitt namn. Warginna är mitt egna företag och varumärke, och kanske även mitt alter-ego? Vi kan säga så. När jag bytte mitt användarnamn på instagram för sisådär 7 år sedan, från mitt blygsamma sanneizabelle till @warginna så fanns det faktiskt folk som höjde på ögonbrynen. ”Wow, vad extra”, tänker jag att just de människorna tänkte, även om de inte sa det högt. Och precis det var min tanke! Det ska vara lite extra för att sticka ut. Jag har inga problem med mitt namn, men i hela mitt liv har folk tagit fel och stavat fel till mitt namn, även om jag heter nåt så enkelt som Sanne. S-A-N-N-E. Så när jag började satsa på fotandet ville jag skapa mig ett eget namn som fick folk att haja till. Och Warginna – det fastnar.

Jag kommer från Tornedalen. Det är en region som ligger precis vid finska gränsen. Vi har ett eget språk, meänkieli och en egen flagga – för vi är ett av Sveriges minoritetsfolk.
Jag är enormt stolt över mitt ursprung. Det har till stor del format mig till den jag är idag, med skogen bokstavligen runt husknuten och midnattssolens sken över barndomshemmet.

Jag växte upp i en liten by som heter Pello. Där bor cirka 160 personer. Som ni säkert kan lista ut, är det glesbygd och vackert i all sin enkelhet. Där bodde jag tills jag fyllde 19 år och tog studenten. Fast jag som barn sa att jag aldrig skulle flytta därifrån.

Men, vi alla vet nog att livet inte är svart eller vitt. Det är en hel skala av magiska färger, och jag träffade kärleken i en elitsatsande hockeyspelare vid namn Isak Pantzare, också från Tornedalen. Sedan vi flyttade ihop så har vi levt vad vi kallar för ett vagabondliv tillsammans med våra aktiva hundar Iwa och Izla. Vi flyttar runt dit hans hockey tar oss, men så fort hockeysäsongen är slut varje år så tar vi vårt pick och pack och åker norrut till stugan. Förra sommaren köpte vi ett klassiskt Per-Albin-torp med tillhörande ladugård och en gammal rökbastu, precis vid en liten sjö i byn Kuusijärvi 1,7 mil utanför Övertorneå. Det är vårt lilla paradis, med endast två bofasta människor i hela byn. Lagom lugnt, som ni hör.

Jag är en sån där jobbig jäkel, som folk alltid frågar ”men vad är det du jobbar med nu igen?”. Det finns ingen yrkestitel som sammanfattar alla de grejerna jag jobbar med, men ett fint ord jag brukar använda är multikreatör. Jag är fotograf, digital designer/grafisk formgivare och influencer inom det naturnära och hållbarhet i min instagramkanal. Jag driver också Re-Wild Creative Studio, tillsammans med min bästa vän Therese Lundin. Där jobbar vi med kommunikation, content och design mot naturnära företag, och event och kurser mot naturälskande privatpersoner. Utöver detta så är jag i uppstartsfasen av att öppna min egen webbshop med handplockade second hand- och vintageplagg, blandat med mina egna prints och småskaligt och ekologiskt producerade kläder med min design på. 
Naturen är, som ni också hör, kärnan i det mesta jag gör och jag intresserar mig väldigt mycket för detta med hållbarhet. Jag försöker aktivt göra hållbara val, utefter de förutsättningar och värderingar jag har, i mitt vardagsliv. Att välja second hand- och vintage i första hand, är ett av dem. Och det är just om detta underbara ämne jag kommer att skriva om här i Grude-bloggen denna vecka! Spänn fast säkerhetsbältena, för nu åker vi på en djupdykning i second hand- och återbrukets underbara värld!

/Sanne