Cirkulär studieresa i norra Sverige, del 1 av 3

Vi startade från ett soligt Jokkmokk med Amanda som reseledare och Tomas som chaufför. 20 ivriga deltagare mestadels från Jokkmokk men även från Luleå och Gällivare. Efter korta introduktioner från alla med på resan blev det besök och kafferast på Moskosel Creative Lab. En spännande rundvandring av grundarna Gonçalo Marques och Linda Remahl där vi bland annat fick kika på de återbrukade stugorna för residens och workation som började ta form bakom den gamla skolan. Efter denna injektion av nya perspektiv och utmanande tankar kring kreativ utveckling i glesbygden så fortsatte resan mot Storuman. Lappland Deli bjöd på lunch och sedan gick vi över vägen till den jeanstygsälskande Anita Stenmark som driver Handkraft & Återbruk. Efter lunch så fortsatte Tobias Jansson sin SYMBIOS-workshop på bussen. Han gav exempel kring hur företag kan tjäna pengar på vad andra slänger. Tobias utmanade deltagarna inom cirkulär ekonomi och idéer väcktes om symbios mellan de lokala verksamheterna. 45-an har sällan känts så kort och innan vi visste ordet av så var vi framme vid hotellet i Östersund/Staare. Middag med lokala smaker på Norra Station var den perfekta avslutningen på en händelserik första GRUDE-dag.

Blogg och foton av Carl-Johan Utsi

Läs mer om studieresan här:
Del 2
Del 3