Liity GRUDE:n kanssa Nordic Circular Arenaan – kiertotalouden verkostojen verkostoon

Nordic Circular Arena on digitaalinen alusta, jonka tavoitteena on tulla ”pohjoismaisen kiertotalouden kohtaamispaikaksi”. Alusta lanseerattiin 15. kesäkuuta, ja sitä kehittää ja isännöi Nordic Circular Hotspot yhteistyössä Nordic Innovationin kanssa.

Alusta perustuu Nordic Circular Hotspotin vuonna 2019 tekemän sidosryhmäkyselyn tuloksiin. Kyselyn kautta huomattiin, että Pohjoismaissa on tarve alustalle, joka mahdollistaa:

  • Kiertotalouden innovaatioiden, teknologian ja uusien liikeideoiden jakamisen
  • Alueellisen tiedon jakamisen sekä kiertotalouteen liittyvien valmiuksien kehittämisen
  • Verkostoitumisen ihmisten välillä, jotka kokevat samankaltaisia haasteita kiertotalouteen siirtymisessä
  • Pohjoimaisen rajat ylittävän yritysyhteistyön
  • Alueellisen poliittisen yhteistyön kehittämisen
  • Kiertotalouden asiantuntijoiden löytämisen

Näitä havaintoja käytettiin alustan toiminnallisuuksien pohjana. Toinen toive, joka ilmeni matkan varrella, oli voida sisällyttää alustalle muut kiertotalouden verkostot, jotta siitä muodostuisi niin sanotusti kiertotalouden ”verkostojen verkosto”. Tavoitteena on muodostaa yhteisö ja alusta, jolta on mahdollista löytää kaikki tarvittava ja ajankohtainen tieto pohjoismaiseen kiertotalouteen liittyen. GRUDE-hanke on ottanut ensiaskeleen verkostoon jo sen alkumetreillä.

GRUDE -hankkeessa korostetaan toimintaa arktisella maaseudulla, ja siksi GRUDE -verkosto pyrkii lisäämään tietoisuutta maaseutuun liittyvistä aiheista ja näkökulmista Nordic Circular Arenalla. Verkostomme tavoitteena on toimia ponnahduslautana areenan maailmanlaajuiseen verkostoon, jotta kiertotalouden parissa työskentelevien olisi helpompaa liittyä mukaan myös pohjoisilta maaseutualueilta. Liittymällä mukaan Nordic Circular Arenalle saat yleiskuvan alueen ajankohtaisista vihreän talouden hankkeista sekä suunnitelmista ja mahdollisuuden aloittaa keskusteluja ja saada palautetta omista ideoistasi koko kansainväliseltä yhteisöltä.

Uskomme, että Nordic Circular Arena on täydellinen paikka juuri tähän tarkoitukseen!

Alustan käyttö on maksutonta ja sen kautta kuka tahansa voi jakaa julkaisuja, uutisia, tapahtumia ja ideoita sekä aloittaa keskusteluja kiertotalouteen liittyen. Nordic Circular Hotspot haluaa kaikkien auttavan alustan sisällöntuotannossa yhteistyön käynnistämiseksi. Alustan kautta voimme myös nopeuttaa siirtymistä kiertotalouteen Pohjoismaissa!

GRUDE -verkostoon liittymisen hyödyt pähkinänkuoressa:

  • GRUDE-verkosto on ponnahduslauta Nordic Circular Arenan suurempaan kansainväliseen verkostoon.
  • Areenan kautta voit kerätä lisää tietoa aiheista, jotka kiinnostavat sinua – koko Pohjoismaiden yhteinen vihreän talouden tietopankki on käytettävissäsi!
  • Jaa tietoa tapahtumista, kuten webinaareista, työpajoista ja konferensseista Nordic Circular Areenalla saadaksesi niille lisää yleisöä.
  • Onko projektisi ideointivaiheessa? Käytä hyödyksi areenan keskusteluryhmiä tai uutissyötettä saadaksesi hyödyllistä palautetta kentältä.


Blogitekstin kirjoittajat:

Elin Bergman, COO Cradlenet/Co-founder & Managing Partner Nordic Circular Hotspot
Kine Jakobsen, SINTEF Nord/GRUDE project
Suomentanut: Tuuli Nivala ja Henna Kukkonen/GRUDE projekti