Grude liittyy Nordic Circular Arenaan, kiertotalouden verkostojen verkostoon

Nordic Circular Arena on digitaalinen alusta, jonka tavoitteena on tulla ”pohjoismaiden kiertotalouden kohtaamispaikaksi”. Se lanseerattiin 15. kesäkuuta, ja sen kehittää ja isännöi Nordic Circular Hotspot yhteistyössä Nordic Innovationin kanssa.

Alusta perustuu vuonna 2019 tehdyn sidosryhmäkyselyn Nordic Circular Hotspot löydöksiin, joissa huomattiin, että pohjoismailla oli tarvetta juuri tämänkaltaiselle alustalle, jossa:

  • Jaetaan kiertotalouden innovaatioita, teknologiaa ja uusia liikeideoita
  • Jaetaan alueellista tietoa ja valmiuksia sen kehittämiseen
  • Löydetään samankaltaisia kiertotalouteen liittyviä yrityksiä, jotka kohtaavat samankaltaisia haasteita
  • Luodaan pohjoimaista rajat ylittävää yritysyhteistyötä
  • Kehitetään alueellista poliittista yhteistyötä
  • Löydät kiertotalouden asiantuntijoita

Näitä havaintoja käytettiin alustan rakentamisessa. Toinen toive, joka ilmeni matkan varrella, oli voida sisällyttää alustalle muut kiertotalouden verkostot, jotta siitä muodostuisi niin sanotusti ”kiertotalouksien verkostojen verkosto”. Tällä tavoin voidaan todella muodostaa yhteisö ja paikka, jossa löydät kaiken tarvittavan ja ajankohtaisen pohjoismaiden kiertotaloudesta. GRUDE-hanke on ottanut ensiaskeleen verkostoon jo sen alkumetreillä.

GRUDE -hankkeessa korostetaan arktisen maaseudun toimintaa, ja siksi GRUDE -verkosto pyrkii lisäämään tietoisuutta maaseudun aiheista ja näkökulmista Nordic Circular Arenalla. Verkostomme tavoitteena areenalla on toimia ponnahduslautana maailmanlaajuiseen verkostoon, jotta maaseudun arktisen alueen kiertotalouden parissa työskentelevät ihmiset voivat sinne liittyä. Voit tulla hakemaan areenasta lisää tietoa tai saada yleiskuvan alueen vihreistä hankkeista tai suunnitelmista, aloittaa keskusteluja tai saada palautetta ideoistasi. Nordic Circular Arena on täydellinen paikka juuri tähän tarkoitukseen.

Areena on ilmainen käyttää ja se on yhteisesti kehitetty alusta, jossa kaikilla on mahdollisuus luoda julkaisuja, uutisia, tapahtumia, ideoita ja keskusteluja kiertotalouteen liittyen. Nordic Circular Hotspot haluaa kaikkien auttavan alustan sisällöntuotannossa yhteistyön aloittamiseksi. Tällä tavoin voimmekin nopeuttaa siirtymistä pohjoismaiseen kiertotalouteen!

GRUDE-verkosto tarjoaa jäsenilleen useita työkaluja:

  • Liity mukaan! GRUDE-verkosto on ponnahduslauta Nordic Circular Arenan suurempaan verkostoon
  • Kerää areenassa tieto-taitoja aiheesta joka kiinnostaa sinua, koko pohjoismaiden välisellä tietokannalla
  • Jaa tapahtumia (webinaareja, työpajoja, konferensseja) Nordic Circular Areenalla saadaksesi niille lisää osallistujia
  • Oletko projektisi ideointivaiheessa? Käytä hyödyksi areenan keskusteluryhmiä tai uutissyötettä

Liity areenan GRUDE-verkostoon tästä linkistä: https://nordiccirculararena.com/topics/25225


Blogitekstin kirjoittanut:

Elin Bergman, COO Cradlenet/Co-founder & Managing Partner Nordic Circular Hotspot
Kine Jakobsen, SINTEF Nord/GRUDE project
Suomentanut: Tuuli Nivala/GRUDE projekti