5 myter om att handla second hand

❌ ”Det finns inget för min stil”
Tvärtom! Utbudet är så stort att det rent logiskt sett borde vara mer rimligt att alla hittar nåt till just deras stil second hand än i fast fashion-butiker, där allt baseras på vad som är trendigt just nu.

❌ ”Det är ohygieniskt”.
Senäääälla! Tycker jämförelsen med att gå på restaurang och bo på hotell och liknande är fenomenal! Där sover man i lakan som tusentals andra har sovit i, och på restaurang äter man med bestick och ur tallrikar som minst lika många andra också har ätit från.

❌ ”Det luktar konstigt”
= Något är fel. Visste du att den där doften du är van vid när du köper sprillans nya kläder kommer från de många kemikalier som används vid tillverkning? Att begagnade kläder doftar annorlunda beror helt enkelt på att de kemikalierna sköljts bort i tvätten – vilket är mer hälsosamt.

❌ ”Det finns bara fast fashion-plagg och annat av låg kvalitet som går sönder direkt på begagnatmarknaden”
Absolut inte! Min garderob innehåller bland annat plagg som är över 50 år gamla och som håller än idag. Det om nåt skvallrar om bra kvalitet!

❌ ”Det är svårt”.
Det har nog aldrig varit enklare. Förutom fysiska butiker så har det aldrig varit mer lättillgängligt att handla begagnat online. Till och med Facebook har en sida för det och alla använder väl Facebook, eller? 🤷‍♀️

/Sanne Brännström

www.instagram.com/warginna
www.warginna.se